Merantin ammattitaitoinen rakennus- ja loppusiivous

Merantin ammattitaitoinen rakennus- ja loppusiivous

Rakennussiivous työmaalla

Rakentamisessa syntyy väistämättä pölyä ja likaa. Tämä aiheuttaa terveys- ja viihtyvyyshaittoja niin rakentajille kuin valmiin rakennuksen käyttäjille. Meranti tekee työmaasta siistin ja mahdollistaa laadukkaan rakentamisen. Tämä ehkäisee pintojen käyttöarvon alentumista ja sisäilmapulmia.

Merantin kokenut ja osaava henkilökunta hallitsee kaikki rakennustyömaan puhtaanapidon osa-alueet aina puhtauden- ja pölynhallinnan suunnittelusta loppusiivoukseen saakka. Projektin aikana Meranti määrittää osaavan henkilöstön resurssit eri rakennustyövaiheisiin.

Osaava rakentamisen aikainen puhtauden- ja pölynhallinta lähtee hyvästä suunnittelusta. Sen käytännön toteutukseen kuuluvat rakennussiivous, rakentamisen aikainen ylläpitosiivous sekä loppusiivous 1 ja loppusiivous 2. Tarjoamme asiakkaillemme koko ketjun tai vain osia siitä – aivan näiden tarpeiden mukaisesti.

Puhtauden- ja pölynhallinta on olennainen osa itse rakentamista. Varsinaisen rakennussiivouksen avulla poistetaan rakentamisesta syntyneet pölyt ja epäpuhtaudet. Ylläpitosiivouksella säilytetään sovittu puhtaustaso rakennustoiminnan aikana. Hyvin hoidettu rakennussiivous ja ylläpitosiivous varmistavat työmaan ja rakennettujen tilojen puhtauden. Alusta saakka huomioitu puhtaustason ylläpito parantaa rakentamisen laatua ja tuo lisäarvoa tulevan kiinteistön elinkaaren aikana. Lisäksi työmäärä loppusiivouksessa pienenee.

 

Loppusiivous ennen luovutusta

Rakennuksen valmistuttua ja sen luovutuksen lähestyessä tehdään loppusiivous. Tavallisesti loppusiivouksen tilaa pääurakoitsija. Loppusiivous koostuu kahdesta vaiheesta: loppusiivous 1:n jälkeen suoritetaan kiinteistötekniikan toimintakoe, minkä jälkeen on vuorossa loppusiivous 2.

Puhtausluokka P1 edellyttää, että rakennustöiden päättyessä rakennus on puhdas eikä pinnoilla ole irtolikaa tai pölyä ennen talotekniikan toimintakokeiden aloittamista. Pölykertymälle on myös määritelty sallitut arvot ennen toimintakokeita ja rakennuksen luovutusta. P2 puolestaan tarkoittaa, ettei rakennustöillä ole erityisiä puhtausvaatimuksia, toimintaohjeita tai raja-arvoja pölylle. Rakennustyö täytyy kuitenkin tehdä rakentamismääräyskokoelman vaatimusten mukaisesti. Menetelmät tuovat lisäarvoa koko kiinteistön elinkaarivaiheisiin.

Kysy lisää ja pyydä tarjous:

Antti Rimpeläinen, palveluesimies, erikoissiivous, antti.rimpelainen@meranti.fi puhelin 040 487 8779

 

Merantin palvelutiimi palvelee: meranti@meranti.fi  puhelin 020 833 3150

 

Tykkää Merantista Facebookissa ja Instagramissa niin kuulet ensimmäisenä ajankohtaisista asioista!