Case Oulaskankaan sairaala

 

Päivystystilojen remontin
pölynhallinta kuntoon

Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystyksen tilat korjattiin perusteellisesti reilun vuoden kestäneessä remontissa, joka valmistui vuoden 2015 lokakuussa. Vanhoista tiloista jäivät jäljelle vain pilarit ja palkit sekä muut kantavat rakenteet – kaikki muu uusittiin. Remontoidun tilan pinta-ala on noin 1 500 neliömetriä.

Pölynhallinta tuotti korjaustöiden aikana huomattavia haasteita. Tarkoituksena oli alusta asti noudattaa P1-puhtausluokan asettamia vaatimuksia, mutta tähän ei päästy. P1:n saavuttaminen edellyttää muun muassa tiettyjen tarkkojen toimintaohjeiden noudattamista ja määriteltyjen pölyn raja-arvojen alittamista.


Oulaskankaan sairaalan kiinteistöpäällikkö kertoo, että Merantin asiantuntijat päätettiin kutsua paikalle, kun ongelmat pölynhallinnassa tulivat ilmi. ”Merantilaiset suorittivat työmaalla pölymittauksia sekä kävivät useaan kertaan antamassa ohjeistuksia oikeista työtavoista ja -menetelmistä. Lisäksi Meranti muun muassa oli mukana uusittujen tilojen vastaanottotarkastuksessa”, hän toteaa.

”Merantin asiantuntijat
 olivat päteviä”


Merantista oli ehdottomasti hyötyä remontin pölynhallinnan kohentamisessa. Koetuista ongelmista huolimatta työmaalla lopulta yllettiin P1-puhtausluokan vaatimuksiin. Merantin toiminnasta Oulaskankaan sairaala antaa korkeat pisteet. ”Meranti esitti asiat selkeästi ja vakuuttavasti. Yrityksen asiantuntijat olivat päteviä ja heillä oli käytössään hyvät välineet. He myös hoitivat tämän projektin jämäkästi loppuun asti”.


Oulaskankaan sairaala sijaitsee Oulaisten kaupungissa noin sadan kilometrin päässä Oulusta. Useiden alojen erikoissairaanhoitoa tarjoava sairaala kuuluu Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymään.

 

Paluu asiakkaat -sivulle  »