Case Neste Hiironen

Neste Hiirosen liikenneasemalle siisteys on tärkeä asia


Oululaisen Neste Hiirosen kauppias Pentti Saukko sanoo, että liikenneasemalle siisteys on tärkeä asia. Kun paikat ovat puhtaat ja hyvässä järjestyksessä, vahvistuu asiakkaille myönteinen käsitys aseman toiminnan ja palvelujen laadusta. Saukko sanookin, että ”siisteys on liikenneasemalle hyvä käyntikortti.” Hän arvioi, että asiakkaat kyllä huomioivat, millaisessa kunnossa asema on.


”Meidän alallamme ei siisteyteen aina kiinnitetä kovin suurta huomiota. Syytä kyllä olisi. Mikäli tilat ovat kovin epäsiistit, äänestävät asiakkaat jaloillaan – ja puhuvat siitä vielä tuttavilleenkin. Itse olen aina pitänyt tärkeänä, että asema on tiptop-kunnossa”, toteaa Saukko.

Alkuvuodesta 2017 lähtien Neste Hiirosen puhtaudesta on vastannut Meranti. Pentti Saukon toiveena oli alusta alkaen, että siivooja olisi aina sama henkilö. Tämä on myös toteutunut. Kauppias on yhteistyön sujumiseen kaiken kaikkiaan hyvin tyytyväinen. ”Tänä aamunakin oikein ilahduin töihin tullessani. Oli mukava nähdä, kun Merantin ihminen oli täällä jo touhuamassa täyttä päätä. Tarjosin hänelle kahvitkin”, hän myhäilee.


”Ammattilaisella on
siivousalan erikoisosaamista”


Merantin ammattilainen käy siivoamassa Neste Hiirosen liikenneasemalla joka arkipäivä. Ihan koko asemaa hän ei pidä puhtaana, vaan keskittyy lähinnä yleisötiloihin – ravintolaan, myymälään ja vessoihin. Esimerkiksi korjaamohallit liikenneaseman väki siivoaa ainakin toistaiseksi itse.

Pentti Saukon mielestä yleisötilojen puhtauteen kannattaa panostaa käyttämällä osaavaa ammatti-ihmistä.

”Ammattilaisella on siivousalan erikoisosaamista, oikeanlaiset välineet ja tehokkaat puhdistusaineet”, hän korostaa.


Merantin viitenä päivänä viikossa tekemä ylläpitosiivous varmistaa, että liikenneasema pysyy jatkuvasti siistinä. Ylläpitosiivousta täydentää silloin tällöin perusteellisempi perussiivous, jonka tarpeen arvioi Merantin työnjohtaja. Perussiivouksella poistetaan muun muassa erityisen pinttynyt ja kiinnittynyt lika.  ”Puhetta on ollut myös rakennuksen ulkoseinien pesusta. Merantilla on siihen erikoisvälineitä”, kertoo Pentti Saukko.


Neste Hiironen on täyden palvelun liikenneasema, joka sijaitsee Kiilakivenkujalla Hiirosen kaupunginosassa. Asemalla autot huolletaan, tankataan ja pestään. TI-hallit tarjoavat asiakkaille myös auton itsepesu- ja fiksausmahdollisuuden. Aseman katon alla ovat lisäksi myymälä ja ravintola, jossa voi nauttia myös Kotipizzan ja Rollsin tuotteista.