Brum Siu

Brum Siu on iloinen merantilainen

05.12.2017

Merantissa työskentelevä Brum Siu sai marraskuun puolivälissä esimerkillisen maahanmuuttajaopiskelijan stipendin Ammattiosaamisen kehittämisyhdistykseltä AMKE:lta

Brum on ollut merantilainen kesän lopulta asti. Hän valmistui keväällä toimitilahuoltajaksi Oulun palvelualan opistosta OPAO:sta. Brum on ainoa, joka sai AMKE:n huomionosoituksen Pohjois-Pohjanmaalla. Koko maassa stipendi jaettiin kahdeksalle maahanmuuttajaopiskelijalle.

Vietnamista Suomeen muuttanut Brum palkittiin paitsi hyvästä opintomenestyksestä myös ahkeruudesta, iloisesta asenteesta ja muiden opiskelijoiden tsemppaamisesta. Suomen kieltäkin hän puhuu jo mainiosti.

Merantissa Brum hoitaa neljää siivouskohdetta. ”Töitä on mukava tehdä. Työpaikan saaminen oli hieno ja tärkeä asia. Merantissa voisin olla vaikka koko elämäni ajan”, hän hymyilee.
Brum Siun perheeseen kuuluu vaimo ja viisi lasta. 500 euron suuruisen palkintostipendin saaminen AMKE:lta oli hänelle iso yllätys ja suuri ilonaihe. ”Puhuin siitä vaimolle ja lapsille koko päivän”, Brum iloitsee.

Merantissa oli kuultu jo keväällä, että palvelualan oppilaitoksesta on valmistumassa todellinen helmi. Kesän ajan Brum oli kuitenkin töissä muualla harjoittelupaikassaan, mutta siirtyi sitten Merantiin.

 

« Takaisin uutisarkistoon