Pohjola Sairaalan rakennusjäte hyödynnettiin lähes täysin

08.06.2017

Meranti vastasi omalta osaltaan rakentamisen aikaisesta puhtauden- ja pölynhallinnasta, kun vastikään avattua Pohjola Sairaalaa pystytettiin Oulussa

Sairaalan rakensi rakennusliike Lapti, jätekuljetuksia sekä jätteiden määrälaskentaa hoiti puolestaan Lassila & Tikanoja. Molempien kanssa me merantilaiset toimimme hyvässä yhteistyössä.

 

Rakennusjätteen hyödyntämisessä päästiin työmaalla komeaan tulokseen. L&T:n tekemän selvityksen mukaan hankkeen kaiken rakennusjätteen Leed-ympäristösertifikaatin mukainen hyödyntämisaste – joka kattaa kierrätyksen, muun hyödyntämisen ja energiahyödyntämisen – oli 99 prosenttia. Sertifikaatin Gold-luokituksessa hyödyntämisvaatimus on 75 prosenttia, joten uuden sairaalan rakentamisessa se läpäistiin kirkkaasti.

 

Sairaalan työmaan jätteistä onnistuttiin kierrättämään 48 prosenttia, jota voi pitää poikkeuksellisen hyvänä suorituksena. Rakennuksella puhtauden- ja pölynhallintaa suorittaneet merantilaiset myös ohjasivat muita työntekijöitä aktiivisesti kierrätyksessä ja huolehtivat, että kaikissa kerroksissa oli aina jäteastioita.

 

« Takaisin uutisarkistoon