Merantilta luotettavat sisäilmatutkimukset

22.11.2018

Meranti on ryhtynyt tarjoamaan asiakkailleen niin sanotulla Aattela-menetelmällä toteutettuja sisäilmatutkimuksia.Kysymyksessä on uudenlainen patentoitu mittausmenetelmä, joka paljastaa sisäilman epäpuhtaudet luotettavasti ja nopeasti. Se on kehitetty yhteistyössä Turun ja Helsingin yliopistojen kanssa.


Toimitusjohtaja Antti Pietilä Merantista sanoo, että sisäilmatutkimus on luonteva lisäys yrityksen palveluvalikoimaan.

 

”Pystymme nyt auttamaan asiakkaitamme entistä tehokkaammin myös sisäilmaongelmien paljastamisessa ja hoitamisessa. Samalla voimme kehittää omaa toimintaamme yhä paremmaksi”, hän toteaa.


Aattela-menetelmän avulla saadaan rakenteita rikkomatta selville sisäilman laatu. Tarvetta mittaukselle voi olla esimerkiksi rakennuksen valmistuttua, asuntokauppoja tehtäessä tai epäiltäessä sisäilman laatua.


”Näyte voidaan ottaa mihin aikaan vuodesta tahansa. Se kestää noin 1,5-2 tuntia. Uusi menetelmä sopii kaikenlaisille rakennuksille ja tiloille –  kuten esimerkiksi erilaisille julkisille rakennuksille, omakotitaloille, kerrostaloasunnoille ja liiketiloille”, luettelee toimitusjohtaja Pietilä.


Näytteenotto Aattela-menetelmässä tapahtuu niin sanotulla E-keräimellä. Ilman kosteus tiivistetään kuivajään avulla E-keräimen teräksiseen pintaan. Tästä sulatettava vesinäyte edustaa hengittämäämme sisäilmaa. Näytteen tulokset selviävät 1-2 viikon kuluessa. Analyysin tekee Tampereen yliopiston solututkimus- ja testauslaboratorio FICAM.

 

« Takaisin uutisarkistoon