Puhtauden- ja pölynhallinta kannattaa taloudellisesti

08.10.2018

Puhtauden-, pölyn- ja kosteudenhallintaa rakennustyömailla käsiteltiin monelta kantilta syyskuun lopulla pidetyssä seminaarissa Helsingissä. Tilaisuuden järjesti Puhtaustieto Oy.Seminaarissa asiantuntijoiden puheenvuoroja oli kuuntelemassa runsaat kolmekymmentä asiasta kiinnostunutta ammattilaista.

Yksi seminaarin asiantuntijoista oli Merantin toimitusjohtaja Antti Pietilä. Hän kertoi esityksessään ennen kaikkea suunnittelun merkityksestä puhtauden-, pölyn- ja kosteudenhallinnassa. Antin mukaan puhtauden- ja pölynhallinta nähdään liian usein kulueränä, vaikka todellisuudessa sen laiminlyönti johtaa usein paljon suurempiin kustannuksiin.


”Kaikkien osapuolten pitäisi olla tietoisia puhtauden- ja pölynhallinnan merkityksestä ja tavoitteista rakentamisen eri vaiheissa”, totesi Antti seminaarissa.


Antin mukaan tilaisuudessa nousi esille monia tärkeitä asioita. Itse Antti sanoo huomanneensa, että vieläkään ei rakennustyömailla oikein huomata, mitä kaikkia hyötyjä siivous tuottaa rakentamisen eri vaiheissa. Vaikuttaa myös siltä, että kunnollisia suunnitelmia ei tehdä.

”Puhtausalaa pitäisi rakennustyömailla kuulla enemmän. Myöskään ajattelu puhtaudenhallinnan koordinaattorista ei ole oikein jalkautunut työmaille. Suunta on kuitenkin parempaan.”Lataa esite rakentamisen puhtaudenhallinnasta >

 

« Takaisin uutisarkistoon