Siivouksen rohkea vallankumous!

02.05.2010

Meranti Siivouspalvelut Oy:n toimintakonsepti hakee vertaistaan - vastaavaa ei tarjoa mikään alan yritys Suomessa. Asiakkaiden valittavana on perinteinen malli kiinteine kuukausihintoineen sekä vaihtoehto, jossa hinta määräytyy kulloisenkin siivoustarpeen mukaan. Maksat vain tehdystä työstä.

 

- Tätä voi verrata sähkö- tai vesilaskuun, joissa asiakas maksaa vain kulutuksen mukaan. Esimerkiksi lomien aikaan toimistot saattavat olla jopa täysin tyhjillään. Tuolloin on aivan hullua maksaa siivouksesta kiinteää hintaa. Premium tarkoittaa puhdasta jälkeä edullisemmin ja se sopii todella hyvin juuri siivoustarpeiden vaihteluihin, muistuttaa toimitusjohtaja Antti Pietilä.

 

Merantin vaihtoehdot asiakkaille ovat Meranti Siivous Plus ja Meranti Premium. Työn laatu on aina taattu, valitsitpa kumman mallin tahansa. Siivous Plus on perinteinen malli, jossa asiakas maksaa kiinteää, ennalta sovittua kuukausihintaa. Siivous Plus sopii asiakkaille, joiden siivoustarpeet eivät suuresti vaihtele.

 

Premium - joustosiivous läpinäkyvällä hinnoittelulla

Antti Pietilä innostuu kertoessaan uudesta, joustavasta Meranti Premiumista.
- Muuttuvissa siivoustarpeissa Premium on ehdoton. Se tarjoaa paremman siivouksen tason - pidemmällä aikavälillä myös halvemmalla. Premiumissa asiakas maksaa vain ja ainoastaan tehdyn työn ja tuloksen mukaan.

Premium soveltuu Pietilän mukaan asiakkaille, jotka haluavat hyödyntää eri käyttö- ja kulutusasteen sekä eri kone- ja käsityömenetelmien tuomat aika- ja hintavaihtelut. Palvelun määrä mukautetaan asiakkaan kulutusasteen mukaan.

- Kevään kura-aikana mm. kauppaliikkeissä puhtaanapidon tarve on suuri ja toiminnassa tulee selkeä siivouspiikki. Jos tuolloin tyydytään vain ylläpitosiivoukseen, lika jää lattiaan ja pintamateriaalit varmasti kuluvat. Tämä taas lyhentää tilojen elinkaarta.

- Asiakkaamme ovat olleet todella tyytyväisiä, sillä rahansäästö voi vuositasolla olla huomattavakin, vaikka siivouspiikkien aikana tunteja ja erilaisia työvälineitä käytetäänkin enemmän. Premiumin käyttäjät säästävät euroja esimerkiksi suursiivousten yhteydessä.

 

Toimitusjohtaja Jouko Häkkinen: ”Laatua ja tehokkuutta”

Neste Maikkulan toimitusjohtaja Jouko Häkkinen hehkuttaa Premium-mallia:

- Maksamme vain tehdystä työstä. Pidämme kiinni hyvästä siivouksen tasosta, laatu on meille kaiken a ja o - Premium on juuri tätä. Emme ole kiinnostuneita kiinteästä hinnasta emmekä halua kilpailuttaa siivousta jatkuvasti. Meranti on hyvä, pitkäaikainen kumppani, jonka kanssa asiat toimivat ja kuukausittaisista siivousraporteista näemme työhön käytetyt tunnit minuutilleen. Toiminta on siten täysin läpinäkyvää.

- Toiminnassamme siivouksen tarve vaihtelee kovastikin esimerkiksi vuodenaikojen mukaan. Kurakeleillä siivottavaa on luonnollisesti enemmän kuin kesällä. Premium on hyvä paitsi meille myös työntekijälle, joka voi tehdä työnsä rauhassa silloin, kun tarve on tavanomaista suurempi.

 

Vuonna 1989 perustettu ja valtakunnallisestikin ainutlaatuinen Meranti työllistää 85 osaajaa Oulun seudulla. Liikevaihtoa yritys kirjasi 2,3 miljoonaa euroa vuonna 2009. Yli 300 Oulun seudun eri alan erikokoista toimijaa käyttää Merantin palveluita.

 

”Premium-mallissa maksamme vain tehdystä työstä ja laatu on aina taattu”
Toimitusjohtaja Jouko Häkkinen

 

Teksti: Armi Lahdenkauppi

 

« Takaisin uutisarkistoon