Merantin kummiurheilijat


Kuva Markku Vuorjoki                                                        Kuva Jukka-Pekka Moilanen / Kaleva

 

Aino Vuorjoki oli viime vuonna sisäratojen kaikkien aikojen nopein 60 metrin 13-vuotias juoksija tyttö  Suomessa ajalla 7,76. Hän rikkoi viime vuonna Johanna Mannisen 25 vuotta vanhan Suomen ennätyksen kyseisellä matkalla. Hän äimistyi itsekin Kalevan haastattelussa tuon juoksun jälkeen, että kuinka hän pääsikään niin hurjaan vauhtiin. Tänä vuonna hän pisti Rovaniemen santa claus hallikisoissa  ennätyksen uusiksi aikaan 7,60, mikä  on ikäluokkansa nopein  aika suomessa.  Tiedä sitten kuinka tuosta vauhti vielä yltyy. Kesällä Aino aikoo pinkoa satasen  alle kahdentoista sekunnin! Lue Kalevan uutinen täältä »


Meranti tukee Aino Vuorjoen urheilu-uraa.

 

Kuvat Aleksi Karppinen

Aleksi Karppinen on kotoisin Muhoksen Hyrkkäältä.

”Lukion suoritin Hankasalmen suunnistuslukiossa. Nuorempana panostin enemmän hiihtosuunnistukseen ja suoritin armeijan Kajaanin urheilukoulussa, jonne pääsin hyvien hiihtosuunnistusmeriittien ansiosta. Hiihtosuunnistuksessa voitin nuorten maailmanmestaruuden talvella 2015. Suunnistusharrastuksen olen aloittanut jo seitsemän vuoden ikäisenä.

Tällä hetkellä asun Joensuussa ja opiskelen urheilun ohella fysioterapeutiksi. Seuratasolla edustan Ikaalisten Nousevaa Voimaa. Viime vuosina panostus on siirtynyt kokonaan suunnistuksen puolelle. Tähän mennessä suurin harppaus tapahtui kesän 2018 aikana, jolloin voitin opiskelijoiden maailmanmestaruuden ja pääsin edustamaan Suomea maailmancupissa ensikertalaisena.

Valmentajani on toiminut reilun neljän vuoden ajan Olli-Markus Taivainen. Tulevaisuudessa tavoitteena top 10 sijoitus henkilökohtaiselta matkalta MM-kilpailuissa. Meranti Siivouspalvelut Oy lähti tukijakseni keväällä 2019”.

Meranti tukee Aleksi Karppisen urheilu-uraa.

 

Klikkaa kuvaa ja katso video » © Elixir

 

Toni Keränen on suomalainen keihäänheittäjä. Hän edustaa Limingan Niittomiehiä.
Keränen voitti vuonna 2015 alle 18-vuotiaiden SM-kultaa tuloksella 81,39 m, joka oli lähes kolme metriä parempi kuin saman vuoden alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuiden voittotulos. Elokuussa 2015 Keränen heitti kotipaikkakunnallaan uuden ikäluokkansa Suomen ennätyksen 83,29 m. Hän sijoittui kymmenenneksi Grosseton alle 20-vuotiaiden EM-kilpailuissa 2017. Keränen saavutti heinäkuussa 2018 Kalevan kisoissa SM-hopeaa tuloksella 78,86 m. Hän on pelannut myös pesäpalloa ja kilpaillut muissa yleisurheilulajeissa, voittaen poikien SM-kultaa pituushypyssä, 100 metrin juoksussa ja viisiottelussa. Keräsen valmentajana toimivat Timo Keränen ja Hannu Kangas.

 

Meranti tukee Toni Keräsen urheilu-uraa.