Kuva Aino Vuorjoki

Pikajuoksija Aino Vuorjoki

Vuonna 2005 syntynyt Aino Vuorjoki on ikäluokkansa nopeimpia tyttöjä Suomessa – tai luultavasti se kaikkein nopein. Hirmukyytiä taittuvat niin 60 kuin 100 metriäkin. Kaiken lisäksi Aino on huippukiireinen niin sileällä kuin aidoissakin. Hänen ohjelmaansa on vielä tulossa kesällä 2021 myös 200 metrin juoksu.

 

Ainon näytöt ovat sen verran kovat – muun muassa kaikkien aikojen nopein 13-vuotiaan suomalaisen tytön juoksema aika 60 metrillä hallissa – että tulevaisuuden tavoitteet voi asettaa korkealle. Hän haluaakin päästä edustamaan Suomea arvokisoissa.

 

Pikajuoksuun Aino innostui isosiskonsa Iidan jalanjäljissä. Mallia hän on saanut myös tädiltään, joka oli hyvä aitajuoksija. Ensimmäisiin kilpailuihinsa Aino osallistui 5-vuotiaana. Hieman vakavammin hän alkoi urheilla 11–12-vuotiaana.

 

Parasta urheilussa ovat Ainon mielestä kisamatkat, kaverit ja se tunne, kun kilpailuissa kaikki on sujunut mainiosti.

 

Treenaaminen ja koulu vievät sen verran paljon aikaa, että kovin paljon muuta Aino ei ehdi tekemään. Kavereitaan hän kuitenkin tapaa mielellään, kun aika vain antaa myöten. Aikaisemmin Aino harrasti myös telinevoimistelua, mutta nyt juoksu on vienyt kokonaan mennessään.

Kempeleessä asuva Aino edustaa nykyään Kuivasjärven Auraa. Hänen valmentajansa on Anne Karvinen-Poutanen.


Lue Kalevan uutinen 22.12.2020 »

 

Paluu Meranti urheilijoiden tukena -sivulle »