Kuvat Aleksi Karppinen

Suunnistaja Aleksi Karppinen

Aleksi Karppinen on kotoisin Muhoksen Hyrkkäältä. Suunnistusharrastuksen hän aloitti jo seitsemän vuoden ikäisenä. Lukion Aleksi suoritti Hankasalmen suunnistuslukiossa ja kävi armeijan Kajaanin urheilukoulussa, jonne pääsi hyvien hiihtosuunnistusmeriittiensä ansiosta.

Nuorempana Aleksi panostikin enemmän juuri hiihtosuunnistukseen. Hänen paras saavutuksensa lajissa on nuorten maailmanmestaruus vuoden 2015 talvella. Sittemmin Aleksin panostus on siirtynyt kokonaan suunnistuksen puolelle. Tähän asti suurin harppaus eteenpäin tapahtui kesän 2018 aikana. Tuolloin hän voitti suunnistuksessa opiskelijoiden maailmanmestaruuden ja pääsi edustamaan ensimmäisen kerran Suomea maailmancupissa. Tulevaisuuden tavoitteena Aleksilla on top 10 -sijoitus henkilökohtaisella matkalla MM-kilpailuissa.

 

Varsinainen kilpailukausi päättyi Aleksilla nyt syksyllä erikoispitkien matkojen SM-kisoihin, joista tuloksena oli seitsemäs sija. SM-kilpailuista hänen parhaimmat saavutuksensa tulivat SM-yösuunnistuksista (hopea) ja SM-viestistä (hopea). Alkaneen talven harjoittelu tapahtuu melko varmasti kotimaassa koronasta johtuen. Harjoittelussa hän painottaa jonkin verran mäkijuoksua ensi vuoden Tshekin MM-kilpailuja silmällä pitäen – odotettavissa kun on poikkeuksellisen mäkisiä maastoja. MM-kisoihin pääseminen on Aleksin päätavoitteena. Lisäksi hän pyrkii kiertämään maailmancupia mahdollisimman paljon.

 

Aleksi asuu tällä hetkellä Joensuussa ja opiskelee urheilemisen ohella fysioterapeutiksi. Seuratasolla hän edustaa Ikaalisten Nousevaa Voimaa. Aleksin valmentajana toimii Olli-Markus Taivainen.  Aleksin suunnitelmassa on ottaa nykyisen valmentajan rinnalle entinen suomalainen huippusuunnistaja tuomaan oman näkemyksensä. Kaksi silmäparia harjoittelupäiväkirjan seuraamiseen on luultavasti aina parempi kuin yksi.

 

 

 

Paluu Meranti urheilijoiden tukena -sivulle »