Kuva Juho Hökkä


Ampumahiihtäjä Juho Hökkä

Juho Hökälle ampumahiihto on aivan täydellinen laji, sillä se yhdistää kaksi jo hyvin nuorena häntä kiinnostanutta asiaa – hiihtämisen ja ampumisen.  Juho harrasti lapsena moniakin urheilulajeja, mutta nämä kaksi tuntuivat kaikkein mieluisammilta. Ampumahiihdon hän aloitti 12–13-vuotiaana.


Ampumahiihdossa Juhoa innostaa lajin monipuolisuus. Laji koostuu kahdesta hyvin erilaisesta osasta, mutta niiden molempien pitäisi sujua hyvin. Se pitää mielen virkeänä. Juho osallistuu jonkin verran myös maastohiihtokisoihin, mutta hiihtoharjoittelu palvelee kuitenkin ennen kaikkea ampumahiihtoa.


Juhon tavoitteena kaudella 2020–2021 on päästä osallistumaan kansainvälisen IBU-cupin osakilpailuihin. Tärkeimmät kilpailut ovat kuitenkin ampumahiihdon nuorten MM-kisat.

 

Vuonna 1999 syntynyt Juho asuu nykyään Vuokatissa. Hänen vapaa-aikansa kuluu muun muassa metsästyksen ja kalastuksen parissa.

 

Juho edustaa ampumahiihdossa Oulun Hiihtoseuraa ja maastohiihdossa Taivalkosken Metsä-Veikkoja. Hänen henkilökohtaisena valmentajanansa toimii Tuomo Hökkä.

 

Paluu Meranti urheilijoiden tukena -sivulle »