Kuva Niilo Moilanen.


Maastohiihtäjä Niilo Moilanen

Niilo Moilanen on vuonna 2000 syntynyt oululainen maastohiihtäjä. Lukio-opinnot hän aikoo suorittaa loppuun Rovaniemellä Ounasvaaran urheilulukiossa, minkä jälkeen on vuorossa varusmiespalvelus Kainuun prikaatin urheilujoukoissa.


Niilon tulevaisuuden tavoitteena siintää pääsy hiihdon A-maajoukkueeseen ja nousu mitaleille aikuisten arvokisoissa. 


Kauden 2019–2020 onnistumiset tärkeissä katsastus- ja tarkkailukisoissa toivat Niilolle paikan nuorten MM-kisoihin Saksan Oberwiesenthaliin. Päämatkana oli sprintti. Kisa osoitti, että hänellä on vauhtireserviä ja kykyä hiihtää maailman kärjen vauhtia. IIman mitalia tavallista lyhyempää kilpailukautta ei Niilon tarvinnut lopettaa, sillä hän sai uransa ensimmäisen henkilökohtaisen nuorten SM kultamitalin Kontiolahden sprintistä.

Kaudella 2020–2021 Niilo pyrkii saavuttamaan uransa ensimmäisen nuorten MM-mitalin ja voittamaan nuorten SM-kultaa. Lisäksi hän tavoittelee paikkaa seuransa Pohti Ski Teamin ykkösjoukkueessa Suomen Cupin ja SM-kisojen viesteissä.


Tavoitteitaan Niilo luonnehtii koviksi, mutta uskoo niiden saavuttamisen olevan mahdollista. Hänen henkilökohtaisena valmentajanaan on toiminut jo useita vuosia Tuomo Kiviniemi.

 

Paluu Meranti urheilijoiden tukena -sivulle »