Case Helsingin Sanomat

 

HS:n toimituksen siivousta jo
lähes kolmekymmentä vuottaHelsingin Sanomien Oulun-toimitus on yksi Merantin pitkäaikaisemmista asiakkaista, toimistosiivouskohteista ehkä jopa kaikkein vanhin. Meranti on perustettu vuonna 1989. Helsingin Sanomien toimitusta se ryhtyi siivoamaan seuraavana vuonna – ja jatkaa edelleen.

Merantin yrittäjä ja tätä nykyä hallintojohtajana toimiva Anne Järvenpää oli itse alkuvuosina mukana siivoamassa HS:n toimitusta. Niin oli myös Merantin toinen yrittäjä ja nyt toimitusjohtajana työskentelevä Antti Pietilä.


”Muistan oikein hyvin, millainen toimitus silloin vuosia sitten oli. Pöydillä oli paljon paperipinoja, joita piti väistellä pölyjä pyyhkiessä. Siivosimme aina myös siellä olleen pimiön, jossa lehtikuvaaja kehitti ottamansa kuvat”, kertoo Järvenpää.

Helsingin Sanomien Oulun-toimitus sijaitsee nyt Hallituskadulla. Aikaisemmin se on toiminut  Kauppurienkadulla ja Kajaaninkadulla. Osoite on muuttunut, mutta aina Meranti on seurannut perässä. Aluksi toimitus siivottiin lähes päivittäin, mutta nyt tahti on paljon harvempi – kerran kahdessa viikossa.


Jo eläkkeelle jäänyt toimittaja Tapio Mainio kertoo, että yhteistyö Merantin kanssa alkoi, kun Antti Pietilä kävi kertomassa uuden yrityksen palveluista. ”Tartuimme heti hänen tarjoukseensa, sillä emme olleet kovin tyytyväisiä siihen asti siivousta hoitaneen yrityksen toimintaan”, hän sanoo.


”Työn jälki on ollut hyvä
ja toiminta joustavaa”

 

Merantin kanssa kaikki on sujunut Mainion mukaan moitteettomasti. ”Työn jälki on ollut hyvä ja toiminta joustavaa. En usko, että isommat firmat ovat yhtä ketteriä. Meranti on myös sikäli sopivan kokoinen yritys, että jos tulee jotain asiaa, niin aina voi soittaa suoraan toimitusjohtajalle. Erinomaista on sekin, että sama ihminen käy siivomassa pitkän aikaa. Silloin hän oppii olemaan sotkematta pöydillä olevia papereita”, naurahtaa Mainio.


Nykyisin Helsingin Sanomien toimittajana Oulussa työskentelevä Marjo Valtavaara vahvistaa, että yhteystyö Merantin kanssa toimii edelleen hyvin. Sama tuttu siivooja käy kahden viikon välein tekemässä toimituksessa puhdasta jälkeä.


Merantin hallintojohtaja Järvenpää pitää pitkäaikaisia asiakassuhteita erittäin tärkeinä. ”Ne osoittavat, että olemme onnistuneet toimimaan kaikin puolin hyvin ja laadukkaasti ja että hintamme on kohdallaan”, hän arvioi.