Tehokas sisäilmanpesu vähentää tartuntariskin minimiin

Etusivu » Palvelut » Ilmanpesu

Ilmanpesu poistaa epäpuhtaudet

Tehostetun siivouksen tavoitteena on ylläpitää tiloissa sellaista hygieenistä tasoa, että niissä voidaan asioida, oleskella ja työskennellä turvallisesti. Tehostetulla siivouksella saadaan aikaan huomattavasti parempi ja hygieenisempi lopputulos.

Virukset kuten tarttuvat pisaratartuntana ja ilmavälitteisesti hienojakoisten aerosolien muodossa. Pisaratartunta tapahtuu tartuttavan henkilön läheisyydessä, kun taas aerosolit jäävät leijumaan ilmaan ja kulkeutuvat tilassa ilman liikkeiden mukana pitkiäkin matkoja.

Arkielämässä mahdollisen ilmavälitteisen tartunnan riskiä vähentävät riittävä ilmanvaihto, riittävä etäisyys ihmisten välillä, kasvomaskin käyttö, kun liikkuu paikoissa, joissa on paljon muita ihmisiä ja ihmismäärien rajoittaminen samassa tilassa. Tehokas sisäilmanpesu vähentää tartuntariskin minimiin ja tukee terveyttä sekä hyvinvointia.

Sisäilmanpesu vesisumutusmenetelmällä

ULV -ilmanpesumenetelmässä vesi saatetaan sumuksi, jossa on paljon pieniä pisaroita. Tämä puhdistaa ilman ja poistaa hajuja, mikrobeja sekä epäpuhtauksia. Menetelmä soveltuu mainiosti erilaisiin toimisto- ja työtiloihin, silloin kun sisäilma halutaan mahdollisimman mikrobivapaaksi ja puhtaaksi. Samalla menetelmällä rakentamisessa poistetaan ilmasta hienojakoista pölyä, sekä kostutetaan pintoja ennen asbestipurkua.

Vesisumutus toteutetaan sumuttamalla ilmaan hienojakoista vesiaerosolia sähkökäyttöisellä kannettavalla sumuttimella, jonka jälkeen vesipisarat ja pöly muodostavat suurempia hiukkasia ja laskeutuvat alas. Vesisumutuksen aiheuttama kosteuskuorma on vähäinen. Laboratoriokokeissa ilman suhteellisen kosteuden nousu vesisumutusten aikana oli noin 40 %. Pinnat eivät kastuneet. Kosteus alentui sumutuksen jälkeen nopeasti takaisin lähtötasolleen.

Muistetaan myös pinnat

Virusten ja mikrobien torjunnassa kannattaa huomioida myös, että joidenkin pintaryhmien osalta siivouksen on oltava päivittäistä tai jopa vielä tiheämpää. Tämä koskee usein kosketeltavia pintoja kuten ovenkahvoja, hissien nappeja, pöytäpintoja ja valokatkaisijoita, sekä esimerkiksi wc-tiloja.

Katso viereinen video ilmanpesusta.

Meranti soveltaa toiminnassaan yhtenä ensimmäisistä siivousalan yrityksistä Suomessa pohjoismaista Insta 800 -standardia. Insta 800 auttaa siivouspalvelujen tarjoajaa ja asiakasta määrittelemään ja arvioimaan siivouksen teknisen laadun yksiselitteisellä tavalla.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Katso yhteystiedot Jätä yhteydenottopyyntö