mer = Mervi,
an = Anne ja
ti = Antti

Etusivu » Yritys » Historia

Merantin tarina

1989

Kodinhoito- ja Siivouspalvelu Meranti Ky syntyy Jäälin Pitkällätiellä. Perustajia on kolme: Anne Järvenpää, Antti Pietilä ja Mervi Parviainen. Kolmikosta yritys saa nimensäkin: mer = Mervi, an = Anne ja ti = Antti. Perustajat siivoavat koteja, toimistoja ja tekevät myös rakennussiivouksia. Mervi jättäytyy vuoden kuluttua pois Merantin toiminnasta perhesyiden vuoksi.

Meranti tarjoaa aluksi myös erilaisia hoitopalveluja, mutta kysynnän vähyyden vuoksi keskittyy vain siivouksiin. Samalla yrityksen virallinen nimi lyhenee Meranti Siivouspalvelut Ky:ksi.

1990

Merantin eteneminen on sen verran nopeaa, että yritys palkkaa ensimmäiset ulkopuoliset työntekijänsä. Se myös muuttaa Jäälistä Oulun keskustaan Hallituskadulle. Parin vuoden ajan asiakkaiden ja työntekijöiden määrän kasvu on ripeää.

1992

Lama-aika jarruttaa Merantin vauhtia. Työntekijöitä yrityksessä on tässä vaiheessa kymmenkunta.

1993

Toimitilat Hallituskadulla ovat varsin epäkäytännölliset. Esimerkiksi varastotilaa ei ole juuri lainkaan. Meranti muuttaakin Suvantokadulle Karjasillan kaupunginosaan. Henkilöstön määrä kasvaa taas hiljalleen.

1997

Meranti tuo uutena palveluna markkinoille – ensimmäisten joukossa Suomessa – pintojen suojaamisen graffiteilta ja jo tehtyjen graffitien poiston. Tämä merkitsee yritykselle lisää tekemistä keväästä syksyyn yltävän kauden ajaksi.

1999

Meranti valitaan vuoden puhtausalan yritykseksi Suomessa. Samana vuonna asiakkaiden ja työntekijöiden määrä on kasvanut jo niin suureksi, että yritys palkkaa ensimmäisen palveluesimiehensä.

2000

Suvantokadulla Meranti viihtyy seitsemän vuoden ajan. Vuonna 2000 yrityksen tilatarpeet kasvavat kuitenkin niin suuriksi, että se muuttaa nykyisiin tiloihinsa Haaransuonkujalle Maikkulan kaupunginosaan.

 

2007

Meranti ottaa ensimmäisenä käyttöön sähköisen Pancomp-työnhallintajärjestelmän. Se raportoi luotettavasti todellisen, ajantasaisen työajan ja tarjoaa näin etuja niin asiakkaille kuin työntekijöillekin.

2008

Laadukkaan toiminnan takeeksi Merantin laatujärjestelmälle myönnetään ISO 9001 -sertifikaatti ja ympäristöjärjestelmälle ISO 14001 -sertifikaatti. Pancompin työnhallintajärjestelmä yltää toiselle sijalle puhtauspalvelualan kansainvälisillä messuilla Amsterdamissa.

2011

Meranti sijoittuu kakkoseksi Kiinteistöpalvelut ry:n järjestämässä valtakunnallisessa Arvokas – palvelusta lisäarvoa -kilpailussa.

 

2012

Ikkunoiden peseminen mullistuu kokonaan, kun Meranti tuo Ouluun englantilaisen Reach & Wash -menetelmän.

 

2013

Meranti on edustettuna tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Linnan juhlissa vieraana on palveluohjaaja Antti Rimpeläinen puolisoineen.

 

2014

Neljännesvuosisadan aikana Merantista on kehittynyt puhtausalan tunnustettu ammattilainen, jonka palveluksessa on noin kahdeksankymmentä alansa osaajaa. Monet näistä ovat olleet merantilaisia jo pitkään. Meranti on työntekijöistään aidosti ylpeä.

Ja tietysti – uusien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen jatkuu. Nyt Meranti ryhtyy tarjoamaan asiakkailleen saksalaista Dr. Schutz -menetelmää, jonka avulla kuluneetkin lattiat saa kätevästi kunnostettua uuden veroisiksi. Pinnoite myös suojaa lattioita kulumiselta.

Myös esimerkiksi kiinteistöjen koko elinkaaren kattavat puhtauden- ja pölynhallinnan palvelut kehittyvät koko ajan.

2015

Meranti ryhtyy alansa edelläkävijänä soveltamaan toiminnassaan Insta 800 -standardia, joka on laajasti käytössä muissa Pohjoismaissa. Standardi sisältää selkeät ohjeet siivouksen teknisen laadun määrittelystä ja arvioimisesta.

2016

Oulun seudun siivoustekninen yhdistys luovutti Merantille pronssisen ansioplakettinsa kiitokseksi pitkäaikaisesta ja määrätietoisesta työstä siivousalan hyväksi.

Yläpölyjen poistaminen alkoi sujua entistä paremmin ja kustannustehokkaammin, kun Meranti hankki käyttöönsä SpaceVac-imurin. Korkealla sijaitsevien pintojen puhdistaminen onnistuu nyt ketterästi ja turvallisesti. Laitetta ohjataan lattiatasolta, eikä vaikeasti liikuteltavia ja kalliiksi käyviä nostureita enää tarvita.

2017

Merantissa työskentelevä Brum Siu sai marraskuun puolivälissä esimerkillisen maahanmuuttajaopiskelijan stipendin Ammattiosaamisen kehittämisyhdistykseltä AMKE:lta. Vietnamista Suomeen muuttanut Brum palkittiin paitsi hyvästä opintomenestyksestä myös ahkeruudesta, iloisesta asenteesta ja muiden opiskelijoiden tsemppaamisesta.

2018

Merantissa toteutettiin omistusjärjestely, jonka myötä yrityksen omistus siirtyi kokonaan toimitusjohtaja ja yrittäjä Antti Pietilälle. Yrityksessä alusta asti mukana ollut hallintojohtaja Anne Järvenpää siirtyi uusien haasteiden pariin.

Kokolattiamattojen puhdistaminen astui uuteen aikaan, kun Meranti otti käyttöön Smart Care Trio
-menetelmän. Se perustuu erityisen puhdistuskoneen, tiettyjen puhdistusaineiden sekä pölynimurin käyttöön. Menetelmä on johtavien tekstiilisten lattiapäällysteiden valmistajien suosittelema.

Muutenkin Meranti laajensi palveluvalikoimaansa. Se ryhtyi tarjoamaan muun muassa niin sanotulla Aattela-menetelmällä toteutettavia sisäilmatutkimuksia ja Dr. Schutz Seamless Cork -tuotteita vanhojen lattioiden korjaamiseen sekä kokonaan uusien tekemiseen. Lisäksi yritys toi asiakkailleen puhtaudenhallinnan koordinaattori -asiantuntijapalvelunsa.

2019

Meranti täyttää alkaneena vuonna 30 vuotta.

Toimitusjohtaja Antti Pietilän haastattelu oli Puhtaustieto-lehdessä. Hän kertoo jutussa anturiteknologian hyödyntämisestä puhtaanapidossa.

2020

Vuoden 2020 kuluessa perustettiin MerantiAkatemia. Siellä koulutetaan Meranti siivouspalveluihin osaavia puhtausalan ammattilaisia. MerantiAkatemiassa myös asiakkaan omat organisaatiot saavat puhtaanapidon koulutusta nykyaikaisten siivoustarpeiden päivittämiseen.
Merantin laatuprofiiliajattelua kehitettiin huomattavasti muun muassa koulutus- ja esittelymateriaalien suhteen.

2021

Maaliskuussa Merantin omistus siirtyy osakekaupalla pohjoismaiselle kiinteistönhuoltokonsernille PHM Groupille, joka koostuu suuresta joukosta paikallisesti palvelevia yrityksiä.

Syyskuussa aloitettiin toimitilahuoltajan ammattitutkintoon johtava oppisopimuskoulutus, johon osallistuu kuusitoista henkeä PHM Groupiin kuuluvista oululaisista yrityksistä – muun muassa Merantista. Koulutus kestää vuoden ajan.

 

2022

Merantin pitkäaikainen toimitusjohtaja ja yrittäjä Antti Pietilä siirtyi syrjään työelämästä tammikuun lopussa ja jäi eläkkeelle. Merantissa vetovastuun otti Marianne Tuomainen.

Paikallisesti  Meranti jatkaa vanhaan malliin oululaisena puhtaanapidon ammattilaisena, lähellä asiakkaita ja yhteistyökumppaneita, ammattitaitoisen palvelutiimin johdolla. Palvelutiimissä toimivat yksikön päällikkö Marianne Tuomainen, palveluesimies Heidi Sääskilahti, palvelukoordinaattori Tiina Rauhio-Räisänen, palveluesimies Antti Rimpeläinen ja palveluesimies Johanna Sallinen.
PHM Group on tuonut mukanaan lisää resursseja, entistä leveämmät hartiat kaikkeen toimintaan. Asiantuntijaorganisaatio MerantiAkatemian tuella kehitetään palveluvalikoimaa ja koulutetaan toimitilahuoltajan ammattitutkinnon osaajia PHM -konsernin tarpeisiin kaikkialle Suomeen.

2023

Uutena jäsenenä palvelutiimiin liittyi palveluasiantuntija Sari Kivioja.

Lokakuussa Puhtausala Ry:n syyskokouksessa jaettiin ansiomerkkejä ansioituneille puhtausalan vaikuttajille. Merantin Marianne Tuomainen palkittiin hopeisella luutapinssillä.

Tulevat vuodet

Merantin tavoite tuleville vuosille on hallittu kasvu ja toiminnan kehittäminen. Se uskoo laadukkaan työskentelyn, nopean reagointikyvyn, reilun toimintatavan sekä henkilökunnan ammattitaidon ja palvelualttiuden tuovan menestystä myös jatkossa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Katso yhteystiedot Jätä yhteydenottopyyntö