Meranti tekee työmaasta siistin ja mahdollistaa laadukkaan rakentamisen

Etusivu » Palvelut » Rakennussiivous

Rakennussiivous Oulun seudulla – Siivouksen avulla siistiä ja puhdasta rakentamista

Rakentamisessa syntyy väistämättä pölyä ja likaa. Tämä aiheuttaa terveys- ja viihtyvyyshaittoja niin rakentajille kuin valmiin rakennuksen käyttäjille. Meranti tekee työmaasta siistin ja mahdollistaa laadukkaan rakentamisen. Tämä myös ehkäisee kosteus- ja sisäilmaongelmia jo ennalta.

Pyydä tarjous yrityssiivouksesta Pyydä tarjous kotisiivouksesta

Osaava rakentamisen aikainen siivous sekä puhtauden- ja pölynhallinta lähtee hyvästä suunnittelusta. Sen käytännön toteutukseen kuuluvat rakennussiivous, rakentamisen aikainen ylläpitosiivous sekä loppusiivous 1 ja loppusiivous 2. Tarjoamme asiakkaillemme koko ketjun tai vain osia siitä – aivan näiden tarpeiden mukaisesti.

Puhtauden- ja pölynhallinta on olennainen osa itse rakentamista. Varsinaisen rakennussiivouksen avulla poistetaan rakentamisesta syntyneet pölyt ja epäpuhtaudet. Ylläpitosiivouksella säilytetään sovittu puhtaustaso rakennustoiminnan aikana. Hyvin hoidettu rakennussiivous ja ylläpitosiivous varmistavat työmaan ja rakennettujen tilojen puhtauden. Lisäksi työmäärä loppusiivouksessa pienenee.

Rakennuksen valmistuttua ja sen luovutuksen lähestyessä tehdään loppusiivous. Tavallisesti loppusiivouksen tilaa pääurakoitsija. Loppusiivous koostuu kahdesta vaiheesta: loppusiivous 1:n jälkeen suoritetaan kiinteistötekniikan toimintakoe, minkä jälkeen on vuorossa loppusiivous 2.

Rakennustyöt voidaan luokitella puhtausluokkiin P1 ja P2. Meranti hallitsee molemmat puhtausluokat ja niiden vaatimukset erinomaisesti.

Puhtausluokka P1 edellyttää, että rakennustöiden päättyessä rakennus on puhdas eikä pinnoilla ole irtolikaa tai pölyä ennen talotekniikan toimintakokeiden aloittamista. Pölykertymälle on myös määritelty sallitut arvot ennen toimintakokeita ja rakennuksen luovutusta. P2 puolestaan tarkoittaa, ettei rakennustöillä ole erityisiä puhtausvaatimuksia, toimintaohjeita tai raja-arvoja pölylle. Rakennustyö täytyy kuitenkin tehdä rakentamismääräyskokoelman vaatimusten mukaisesti.

LTM-Rakennus Oy:n Petri Laurila kertoo rakennussiivouksen hyödyistä rakennustyömailla.

Puhdas ja terve kiinteistö, koko elinkaaren ajan – Meranti rakennussiivous

Ilmapesu poistaa epäpuhtaudet

Tehostetun siivouksen tavoitteena on ylläpitää tiloissa sellaista hygieenistä tasoa, että niissä voidaan asioida, oleskella ja työskennellä turvallisesti.

Sisäilmapesu vesisumutusmenetelmällä puhdistaa ilman ja poistaa hajuja, mikrobeja sekä epäpuhtauksia. Menetelmä soveltuu mainiosti erilaisiin toimisto- ja työtiloihin, silloin kun sisäilma halutaan mahdollisimman mikrobivapaaksi ja puhtaaksi.  Samalla menetelmällä rakentamisessa poistetaan ilmasta hienojakoista pölyä, sekä kostutetaan pintoja ennen asbestipurkua.

Lue lisää ilmapesusta

Lue Merantin ja PPT Consultin puhtauden ja pölynhallinnan asiantuntijapalveluista klikkaamalla kuvaa.

Tutustu Meranti – Terveelliset tilat, viihtyisät ympäristöt-esitteeseen
klikkaamalla kuvaa.

Lataa Merantin
rakennussiivousesite
klikkaamalla kuvaa.

Meranti huolehtii työturvallisuudesta yhteistyössä Pohjois-Suomen Turvapuiston kanssa.

Meranti soveltaa toiminnassaan yhtenä ensimmäisistä siivousalan yrityksistä Suomessa pohjoismaista Insta 800 -standardia. Insta 800 auttaa siivouspalvelujen tarjoajaa ja asiakasta määrittelemään ja arvioimaan siivouksen teknisen laadun yksiselitteisellä tavalla.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Katso yhteystiedot Jätä yhteydenottopyyntö