Meranti ja työturvallisuus

Työturvallisuus Merantilla perustuu jatkuvaan kehittämiseen

Meranti Siivouspalvelut Oy on oululainen yritys, joka on toiminut jo vuodesta 1989 alkaen Pohjois-Pohjanmaan alueella palvellen asiakkaitaan laajasti muun muassa toimitila- ja kiinteistösiivouksen sekä rakennus-, koti- ja erikoissiivouksen parissa. Meranti on tunnettu puhtaanapidon korkeasta laadusta ja ratkaisukeskeisestä asenteesta kaikkein hankalimpiinkin kohteisiin.

“Turvallisuus on aina keskeinen osa työn laadukasta suorittamista. Käymme aina kaikkien työntekijöiden kanssa läpi työn suorittamiseen vaadittavat  välineet ja menetelmät sekä niiden turvallisen käytön”, kertoo Merantin yksikönpäällikkö Marianne Tuomainen.

Mariannella itsellään on huima kokemus alalta, ja Merantille hän tuli ensimmäisen kerran töihin jo vuonna 1997.

“Olemme aina Merantilla halunneet kehittää toimintaamme. Olimme esimerkiksi mukana PUTUSA-tutkimushankkeessa, minkä tuloksena otimme rakennustyömailla käyttöön ilmanpesun, jonka avulla saadaan erikokoiset pölyhiukkaset laskeutumaan. Voimme tehdä siivoustyötä terveellisemmin ja turvallisemmin, kun hengitysilma on puhtaampaa”.

Työturvallisuus on Merantilla osa normaalia työnsuunnittelua ja riskienhallintaa perehdytyksestä lähtien. Työvaatteet, suojavarusteet, tarvittavat koulutukset ja pätevyydet käydään läpi, mitä seuraa opastus varsinaisessa kohteessa.

Työntekijät suorittavat Merantin verkko-oppimisympäristössä tarvittavat kurssit liittyen työergonomiaan, turvallisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Kemikaalien käyttöturvallisuustiedotteiden läpikäynti on osa perehdytystä, samoin oikea annostelu ympäristökuorman vähentämiseksi.

“Meillä on ISO 9001 -laatusertifikaatti ja ISO 14001 -ympäristösertifikaatti, mikä ohjaa työtämme paljon ja laatutaso on korkealla. Meillä on myös MerantiAkatemia, jonka kautta tarjoamme koulutuksia sekä sisäisesti että ulkoisesti”, Marianne selventää.

Merantilla työturvallisuuden riskienarviointi lähtee aina siitä, että ymmärretään työn sisältö, siivottava lika ja siihen liittyvät riskit.

“Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja haluamme nostaa alan arvostusta yhteistyössä eri toimijoiden, kuten oppilaitosten, kanssa. Siivous on vaativa ammatti, koska siivoojat pitävät huolta asuinympäristöjen ja ihmisten terveellisyydestä, turvallisuudesta ja viihtyisyydestä joka päivä.”, Marianne päättää.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Katso yhteystiedot Jätä yhteydenottopyyntö