Haastavia, monipuolisia ja kiinnostavia työtehtäviä

Merantilla erikoispalvelujen parissa työskentelevä Henri Hämälä pitää haastavista tehtävistä – ja sellaisia hänen kohdalleen sattuu työpäivien mittaan varsin usein. Hämälän varsinaisia leipälajeja ovat lattioiden pinnoittaminen Dr. Schutz -menetelmällä ja ikkunoiden peseminen reach & wash -menetelmällä.

”Molemmat tuovat mukanaan mielenkiintoisia, vaihtelevia ja ajoittain vaikeita työtehtäviä. Se on hienoa. Tykkään kun joutuu miettimään, että kuinkahan jokin tehtävä olisi viisainta suorittaa ja päästäisiin parhaaseen lopputulokseen”, hän myhäilee.

Hämälä muistuttaa Dr. Schutzin ja reach & washin olevan myös osoituksia siitä, että puhtausalalla on monenlaista tekemistä. Itsekin hän suorittaa myös muun muassa yläpölyjen poistoa sekä rakennus- ja loppusiivouksia.

”Tätä monipuolisuutta ja työtehtävien kirjoa haluaisin korostaa niille, jotka miettivät, että voisiko työskentely puhtausalalla olla se oma juttu. Päivät eivät koskaan toistu samanlaisina. Pidän myös siitä, että tässä pääsee käyttämään monenlaisia koneita henkilönostimista lähtien.”

Vielä yhden puhtausalan plussapuolen haluaa Hämälä mainita: oman työn jäljen näkee heti.

”Hyvä esimerkki on Dr. Schutz -menetelmä. Muutos lattioissa on pinnoituksen jälkeen todella suuri”, hän sanoo.

Kokeileminen kannattaa

Kaiken kaikkiaan Henri Hämälä suosittelee kokeilemaan puhtausalaa, mikäli vähänkin tuntee kiinnostusta sitä kohtaan. Itse hän tuli Merantin palvelukseen kuukauden mittaisella määräaikaisella sopimuksella vuoden 2008 syksyllä tehtävänään ikkunoiden peseminen. Sille tielle Hämälä myös jäi, sillä pesti on venähtänyt paljon aiottua pitemmäksi. Työtehtävät vain ovat vuosien mittaan monipuolistuneet.

”Reach & wash -menetelmä ei vielä silloin aluksi ollut käytössä. Korkealla olevat ikkunat pestiin perinteiseen tapaan henkilönostimen avulla. Kyllähän se aluksi vähän pelotti”, hän naurahtaa.

Tätä nykyä Hämälä toimii Merantilla myös työsuojeluvaltuutettuna, jonka tehtäviin kuuluu muun muassa kannustaa työntekijöitä kiinnittämään huomiota työn turvallisuuteen ja terveellisyyteen ja tehdä tarvittaessa ehdotuksia turvallisuuden kehittämiseksi. Lisäksi valtuutettu käsittelee yhteistyössä työantajan kanssa työturvallisuuteen ja työterveyteen liittyviä seikkoja.

”Nämä asiat ovat Merantissa hyvällä tolalla. Tarvittaessa toki vinkkaan erilaisista jutuista esimiehille. Ideoimme myös yhdessä, kuinka erilaisia töitä voisi hoitaa vielä entistäkin paremmin”, hän kertoo.

Töiden lomassa Henri Hämälällä on tekeillä siivoustyönohjaajan erikoisammattitutkinto, jota hän suorittaa oppisopimuskoulutuksena. Hän pitää mainiona sitä, että Meranti antaa työntekijöilleen mahdollisuuden kehittää itseään ja lisätä osaamistaan.

Voit tutustua tarkemmin Merantin tarinaan täältä!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Katso yhteystiedot Jätä yhteydenottopyyntö