Palveluesimiehen ura alkoi graffitien poistajana

Nykyisin palveluesimiehenä Merantilla työskentelevä Antti Rimpeläinen muistaa hyvin, kuinka hän vuonna 2006 ylioppilaskirjoitusten jälkeen lähetti yritykseen työhakemuksensa. Aika on kulunut nopeasti – nyt hänen uransa Merantilla on kestänyt jo neljätoista vuotta.

”Olin kuullut Merantista paljon hyvää – siksi päätin aikoinaan hakea tänne”, selvittää Rimpeläinen.

Ja heti tärppäsi. Rimpeläinen pääsi aloittamaan työt Merantilla. Taival siivousalalla alkoi graffitien poistajana.

”Sain ensin kulkea kokeneemman työntekijän mukana, mutta pian aloin tehdä hommia itsenäisesti”, hän kertoo.

Vuotta myöhemmin Rimpeläisen työnkuva laajeni kattojen ja julkisivujen pesuun ja ajan mittaan moneen muuhunkin tehtävään kuten esimerkiksi rakennussiivoukseen. Vähitellen hänen vastuulleen tuli jatkuvasti enemmän myös Merantin tarjoamien palvelujen markkinointia ja myyntiä.

Insinööriksi Oulun ammattikorkeakoulusta

Antti Rimpeläinen opiskeli Oulun ammattikorkeakoulussa lomittain töiden kanssa ja suoritti amk-insinöörin tutkinnon tuotantotaloudessa ja logistiikassa. Äkkiä ajatellen saattaisi kuvitella, että nämä opinnot ovat kaukana puhtausalasta, mutta näin ei hänen mukaansa suinkaan ole.

”Kyllä tässä työssä on yllättävän paljon tuotantoa ja logistiikkaa”, pohtii Rimpeläinen.

Amk-insinöörin tutkinnon lisäksi Rimpeläinen on suorittanut erilaisia esimiesopintoja kuten Trainer’s Housen myyntikoulutuksen sekä lähiesimiesammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksena. Niin ikään oppisopimuskoulutuksena hän opiskelee parhaillaan liiketalouden ammattitutkintoa, jossa erityispaino on myynnillä ja markkinoinnilla. Oppisopimuskoulutukset on räätälöity Merantin toiminnan mukaisesti.

”Hienoa että työnantaja panostaa vahvasti koulutukseen”, kiittelee Rimpeläinen.

Ei tylsää päivää

Tätä nykyä palveluesimiehenä toimiessaan Antti Rimpeläisen vastuualueeseen kuuluvat ennen kaikkea erilaiset erikoistyöt, graffitien poistot, katto- ja julkisivupesut, lattiapinnoitteet sekä reach & wash
-ikkunanpesut. Hän markkinoi ja myy palveluja, suunnittelee ja ohjaa sekä hoitaa yhteyksiä asiakkaisiin. Työtään Rimpeläinen pitää tavattoman mielenkiintoisena ja Merantia mahtavana työpaikkana.

”Jokainen päivä on erilainen, eikä yksikään päivä ole tylsä. Erityisesti tykkään siitä, kun saan olla tekemisissä asiakkaiden kanssa”, hän myhäilee.

Varsinaista siivousalan koulutusta Rimpeläisellä ei ole, mutta senkin edestä vankkaa omakohtaista kokemusta erilaisista puhtausalan tehtävistä. Tätä hän pitää suurena etuna nykyisessä roolissaan esimiehenä – kokemuksensa ansiosta Rimpeläinen tietää mistä puhuu.

Antti Rimpeläinen korostaa, että puhtausala tarjoaa monenlaisia töitä ja myös hyvät mahdollisuudet edetä uralla.

”Oma asenne ja innostus ratkaisee paljon”, hän kannustaa.

Mukana Linnan juhlissa

Yksi Rimpeläisen uran kohokohdista oli vuonna 2013, kun hän puolisoineen oli Merantin edustajana tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla Linnassa.

”Se oli hieno kokemus. Suuret kiitokset kuuluvat Merantin yrittäjille, kun he valitsivat minut Linnan juhliin yrityksen edustajaksi”, toteaa Rimpeläinen.

Voit tutustua tarkemmin Merantin tarinaan täältä!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Katso yhteystiedot Jätä yhteydenottopyyntö