Erikoispalvelut

Erikoispalvelut

 

Haastavatkin ikkunapinnat puhtaiksi

Nykyajan rakennuksissa on usein suuria ja näyttäviä ikkunapintoja. Ne voivat olla hyvin korkealla tai muuten vaikeasti saavutettavissa. Meranti pesee ikkunat puhtaaksi hyödyntäen haastavissa kohteissa henkilönostureita sekä kokeneita korkeiden paikkojen asiantuntijoita – esimerkiksi kiipeilyn harrastajia.


Useimmat ikkunapesut suoritamme kuitenkin omien ammattilaistemme voimin. Erityistä tehoa ikkunoiden puhdistamiseen tuo käytössämme oleva Reach & Wash -menetelmä. Katso lisää »

 

 

Reach & Wash – ainutlaatuista ikkunanpesua

Ikkunoiden pesuun Merantilla on käytössään englantilainen Reach & Wash -menetelmä. Hiilikuituisten pesuvarsien ansiosta menetelmällä saavutetaan maan pinnalta käsin jopa yli 20 metrin korkeudella sijaitsevat ikkunat. Työskentely on turvallista, tehokasta ja nopeaa, eikä kalliita ja usein kömpelöitä henkilönostureita tarvita. Menetelmän avulla pääsee käsiksi myös vaikeasti tavoitettaviin kohtiin.


Reach & Wash on erittäin ympäristöystävällinen, koska se perustuu seitsemän suodattimen läpi kulkeneen täysin puhtaan veden käyttöön. Tällainen vesi kerää ympäriltään mukaansa kaikki epäpuhtaudet. Ikkunoiden puhdistus tapahtuu kokonaan ilman pesuaineita. Lopuksi ikkunat vielä huuhdotaan suodatetulla vedellä, joka kuivuu paikoilleen, eikä jätä valumajälkiä. Pesukustannuksia Reach & Wash -menetelmä alentaa merkittävästi.


Pesulaitteiston tuomme paikalle ainutlaatuisella Reach & Wash -autollamme, joka pitää sisällään vesisäiliön, letkut, suodattimet sekä pitkän teleskooppivarren, jonka päähän pesuri asennetaan. Katso lisää »

 

 

Dr. Schutz kunnostaa ja hoitaa lattiat

Saksalainen Dr. Schutz on tehokas keino kunnostaa ja hoitaa lattioita. Menetelmä perustuu lattioiden pinnoittamiseen polyuretaanilla. Dr. Schutzin PU Sealer -pinnoite korjaa tehokkaasti kaikki kulumat, naarmut ja värjäytymät. Se tekee vanhasta lattiasta kuin uuden – vaivattomasti ja kustannustehokkaasti.


Meranti on sertifioitu Dr. Schutz -urakoitsija.

Lattioiden kunnostaminen tuo tiloihin uuden ja raikkaan ilmeen. Pinnoitteen avulla voi vaihtaa lattian väriä ja tehdä siihen erilaisia kuvioita. Värejä on tarjolla lähes kaksisataa. Pinnoite myös helpottaa jatkossa siivousta, vähentää perushuollon tarvetta sekä muodostaa kestävän suojan. Lattioiden värjäytymisen estämiseen on vielä käytettävissä Dr. Schutzin PU Anticolor -pinnoite.


Meranti pinnoittaa lattian nopeasti, eikä toimintaa tiloissa tarvitse aina edes keskeyttää.

Dr. Schutz -menetelmä sopii erinomaisesti esimerkiksi toimistojen, pankkien, tuotantotilojen, kauppojen, koulujen, päiväkotien, kampaamoiden, ravintoloiden tai sairaaloiden lattioiden korjaamiseen ja suojaamiseen. Se soveltuu lähes kaikille lattiapinnoille paitsi parketille ja laminaatille.


Menetelmän avulla voimme tehdä myös erikoisratkaisuja kuten HSE-standardin mukaisia turvalattioita tai DIN-standardin mukaisia ESD-lattioita. Katso lisää »


Meranti  pitää huolen tekstiililattioista

Tekstiilistä valmistetut lattiapäällysteet – kokolattiamatot, suuret mattolaatat tai isot sisustusmatot– pysyvät hyvässä kunnossa ja siisteinä, kun Meranti pitää niistä huolen. Tämä edistää samalla sisäilman puhtautta. Merantin kolmevaiheinen palvelu varmistaa parhaiten tekstiililattioiden puhtauden, mutta asiakas voi luonnollisesti hankkia myös haluamiaan osia kokonaispalvelusta.

 

Perustan tekstiililattioiden siisteydelle luo niiden viikoittainen puhdistus imurilla, joka on varustettu moottoroidulla mattosuuttimella. Ylläpitosiivoukseen kuuluu myös jaksottainen tahrojen ja värjäymien poisto.

 

Noin neljännesvuoden välein Meranti puhdistaa tekstiililattiat Smart Care Trio –menetelmällä, jossa kokolattiamatto pestään käyttäen erityistä puhdistuskonetta, tiettyjä puhdistusaineita sekä pölynimuria.


Tilan käyttötaajuudesta ja likaantumisesta riippuen Meranti suorittaa tekstiililattian peruspesun noin kerran vuodessa. Peruspesu palauttaa tekstiililattian pinnan ja nukan kunnon. Se suoritetaan Orbot-lattianhoitokoneella tai painehuuhtelulaitteella. Katso lisää »
Graffitit pois seinistä

Merantilla on vankka kokemus ja osaaminen graffitien poistosta ja pintojen suojaamisesta. Toteutamme poistoja ja suojauksia AGS Anti Graffiti System -menetelmällä. Se sopii niin tiili-, betoni-, kivi-, kaakeli-, muovi- ja metallipinnoille kuin useimmille rapatuille ja maalatuille pinnoille.


Suojaus kestää viisi vuotta ja on uusittava aina graffitien poistopesun jälkeen. Suojaus tuo graffitien poistopesuun noin 70-90 prosentin kustannussäästön.


Yksittäisten suojausten lisäksi teemme sovittaessa esimerkiksi viikoittaisia puhdistuksia ja uudelleensuojauksia. Tiheään töhrittyjen pintojen osalta voidaan sopia niiden puhdistamisesta ja suojaamisesta välittömästi. Näin rakennuksen ulkonäkö pysyy tahrattomana kuin itsestään. Katso lisää »
Katot pitkään hyvässä kunnossa

Meranti puhdistaa rakennusten katot tavallisimmin painepesurilla kuumaa vettä käyttäen. Puhdistaminen kannattaa, sillä se pitää katot hyvässä kunnossa ja jatkaa niiden ikää. Kattojen pahin vihollinen on sammal. Kun sammalta kasvaa katolle riittävän paljon, alkaa se padota veden liikettä. Veden jäätyessä syntyy varsinkin tiilikatoille pakkasrapautumaa, mikä puolestaan altistaa ne vesivaurioille. Peseminen onkin erityisen tärkeää juuri tiilikatoille, mutta hyödyllistä se on myös huopa- ja peltikatoille.


Sammalen ohella poistamme katoilta muut epäpuhtaudet ja roskat. Samalla putsaamme myös vesikourut ja syöksytorvet. Lopuksi käsittelemme katot vielä suoja-aineella. Katot kannattaa pestä perusteellisesti – hieman ympäristöstä riippuen – viiden tai ainakin kymmenen vuoden välein.


Kattojen lisäksi myös talojen luhtikäytävät kaipaavat niin ikään ylläpitävää pesua ainakin kerran vuodessa. Katso lisää »
Yläpölyjen poisto parantaa sisäilmaa

Meranti osaa yläpölyjen poistamisen tehokkaasti ja ripeästi. Yläpölyjen puhdistamisella on iso myönteinen vaikutus sisäilman puhtauteen ja tätä kautta tiloissa työskentelevien tai asuvien hyvinvointiin. Pölyä kertyy runsaasti lähes kaikkien tilojen yläosiin – näkymättömiin kourujen, putkistojen, valaisimien ja palkkien päälle. Ellei pölyä siivota ajoissa pois, pinttyy se helposti ja tällöin sen poistaminen on vaikeampaa.


Pöly aiheuttaa myös pölypalon riskin etenkin teollisuuden tuotantotiloissa, sillä ilmaan sekoittuneena se voi muodostaa räjähdysvaarallisen seoksen. Yläpölyt kannattaa puhdistaa 2-5 vuoden välein tilan käytöstä ja rakenteesta riippuen. Puhdistustarve koskee myös erilaisia vinttejä ja ullakkotiloja, joita käytetään harvoin. Katso lisää »


 

Neuvontaa ja kehittämistä

Merantin asiantuntijapalvelut auttavat kehittämään, hankkimaan ja hallinnoimaan puhtauspalveluja. Asiantuntijapalvelumme tuovat asiakkaidemme käyttöön osaamisemme ja pitkän kokemuksemme siivoustyön suunnittelun ja toteuttamisen eri osa-alueista ja niiden johtamisesta.


Asiantuntijapalvelumme on tarkoitettu palvelu- ja tuotantoyrityksille, kaupungeille ja kunnille, kiinteistöjen puhtaanapidosta vastaaville, rakennusliikkeille ja siivouspalvelujen tuottajille. Toteutamme sekä yksittäisiä projekteja ja toimeksiantoja että toimimme asiakkaamme pitkäaikaisena kumppanina.


Hyvä esimerkki asiantuntijapalveluistamme on rakentamisen aikaisen puhtauden- ja pölynhallinnan konsultointi. Suunnittelemme tarvittavat toimenpiteet sekä neuvomme ja valvomme muun muassa mittausten avulla niiden toteutuksen – olipa sitten kysymys P1- tai P2-puhtausluokituksesta. Toki teemme mielellämme myös varsinaisen siivoustyön puhtausluokitusten vaatimusten mukaisesti.


Rakentamisen aikainen puhtauden- ja pölynhallinta ei tavallisesti ole rakennuttajan tai pää-, sivu- tai aliurakoitsijoiden ydinosaamista. Siksi asiantuntijapalvelujemme käyttö kannattaa. Se sujuvoittaa rakentamista ja tekee työskentelystä työmaalla turvallisempaa ja mukavampaa. Samalla se varmistaa omalta osaltaan rakentamisen lopputuloksen korkean laadun.

 

Asiantuntijapalveluihimme kuuluvat myös muun muassa Insta 800 -standardin mukaisten siivouksen laatuprofiilien laatiminen, oikean siivoustarpeen määrittely erilaisille ja eri käytössä oleville kiinteistöille, sovitun siivoustyön ja sen laadun seuran Pancomp Clean -järjestelmällä, puhtaanapidon ja siivoustyön analysointi ja kehittäminen sekä siivoustyön koulutus, opastus ja perehdyttäminen.